Lot: 1

Current Price: 80,000 TL Starting Bid: 80,000 TL Estimated: TL Losing Winning

Relation nouvelle d'un voyage de Constantinople

Guillaume-Joseph Grelot. Paris: 1680. Grelot'un İstanbul Seyahatnamesi. Fransız ressam ve seyyah Joseph Grelot, 1670li yıllarda İstanbul'a gelmiş ve burada iki sene kalmıştır. Bu dönemki gözlemlerinden oluşan kitapta, İstanbul'un mimari yapılarının yanında dönemin Türk toplumunu ve günlük hayatın işleyişi hakkında oldukça detaylı bilgilere yer verilmiştir. İstanbul panaroması, Süleymaniye Camii'nin bir batılı tarafından ilk kez çizilmiş planları, Ayasofya'nın dış ve iç mekanı gibi mühim gravürlerin yer aldığı kitap, Grelot'un ifadesiyle Fransız İmparatoru'nun egemenliği altına alacağı yerlerin betimlerini kendilerine sunma isteğiyle XIV. Luis'ye sunulmuştur. 306 sayfa + 14 gravür. 1 gravürün yarısı kopuktur.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Relation nouvelle d'un voyage de Constantinople-Guillaume-Joseph Grelot. Paris: 1680. Grelot'un İstanbul Seyahatnamesi. Fransız ressam ve seyyah Joseph Grelot, 1670li yıllarda İstanbul'a gelmiş ve burada iki sene kalmıştır. Bu dönemki gözlemlerinden oluşan kitapta, İstanbul'un mimari yapılarının yanında dönemin Türk toplumunu ve günlük hayatın işleyişi hakkında oldukça detaylı bilgilere yer verilmiştir. İstanbul panaroması, Süleymaniye Camii'nin bir batılı tarafından ilk kez çizilmiş planları, Ayasofya'nın dış ve iç mekanı gibi mühim gravürlerin yer aldığı kitap, Grelot'un ifadesiyle Fransız İmparatoru'nun egemenliği altına alacağı yerlerin betimlerini kendilerine sunma isteğiyle  XIV. Luis'ye sunulmuştur. 306 sayfa + 14 gravür. 1 gravürün yarısı kopuktur.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Relation nouvelle d'un voyage de Constantinople-Guillaume-Joseph Grelot. Paris: 1680. Grelot'un İstanbul Seyahatnamesi. Fransız ressam ve seyyah Joseph Grelot, 1670li yıllarda İstanbul'a gelmiş ve burada iki sene kalmıştır. Bu dönemki gözlemlerinden oluşan kitapta, İstanbul'un mimari yapılarının yanında dönemin Türk toplumunu ve günlük hayatın işleyişi hakkında oldukça detaylı bilgilere yer verilmiştir. İstanbul panaroması, Süleymaniye Camii'nin bir batılı tarafından ilk kez çizilmiş planları, Ayasofya'nın dış ve iç mekanı gibi mühim gravürlerin yer aldığı kitap, Grelot'un ifadesiyle Fransız İmparatoru'nun egemenliği altına alacağı yerlerin betimlerini kendilerine sunma isteğiyle XIV. Luis'ye sunulmuştur. 306 sayfa + 14 gravür. 1 gravürün yarısı kopuktur.

    TLSold
  • Journal du Voyage Chardin en Perse Aux Indes Orientales-Johannes Chardin Miles. Yakın Doğu ve İran üzerine yazılmış en önemli eserlerden kabul edilen Chardin'in Doğu seyahatnamesi. İçerisinde üçünün tamire ihtiyaç duyduğu 16 gravür yer almaktadır. 150, 181-349 s.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Journal du Voyage Chardin en Perse Aux Indes Orientales-Johannes Chardin Miles. Yakın Doğu ve İran üzerine yazılmış en önemli eserlerden kabul edilen Chardin'in Doğu seyahatnamesi. İçerisinde üçünün tamire ihtiyaç duyduğu 16 gravür yer almaktadır. 150, 181-349 s.

    TLSold
  • Recueil De Cent Estampes Representant Differentes Nations Du Levant Explication Des Cents Estampes Qui Representent Les Costumes Des Different Nations Du Levant-Avec De Nouvelles Estampes De Ceremonıes Turques Qui Ont Aussi Leurs Explications. Published By Paris Chez Le Hay And Duchange, And Jacques Collombat. 1714 , 101 Gravür + Nota Gravürü + 2 Katlanır Gravür + Nadir 3 Adet Gravür ( Mehemed Rıza Beg + Hüssein Bey de Perse + Moskova Grand Duc, Le Czar ), 56.Gravür ve 1 Katlanır Gravür Eksik, 46x34 cm, Yeni Deri Sırtlı, Ebrulu Özel Ciltte. İlk Dört Sayfa ( 8x8 cm) Yanıktır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Recueil De Cent Estampes Representant Differentes Nations Du Levant Explication Des Cents Estampes Qui Representent Les Costumes Des Different Nations Du Levant-Avec De Nouvelles Estampes De Ceremonıes Turques Qui Ont Aussi Leurs Explications. Published By Paris Chez Le Hay And Duchange, And Jacques Collombat. 1714 , 101 Gravür + Nota Gravürü + 2 Katlanır Gravür + Nadir 3 Adet Gravür ( Mehemed Rıza Beg + Hüssein Bey de Perse + Moskova Grand Duc, Le Czar ), 56.Gravür ve 1 Katlanır Gravür Eksik, 46x34 cm, Yeni Deri Sırtlı, Ebrulu Özel Ciltte. İlk Dört Sayfa ( 8x8 cm) Yanıktır.

    TLSold
  • Napoleon -Octave Aubry. Paris: Flammarion. 1936. (384 sf.)

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Napoleon -Octave Aubry. Paris: Flammarion. 1936. (384 sf.)

    TLSold
  • Cinq Semaines en Ballon, Voyage de Decouvertes en Afrique-Jules Verne.  Paris: Bibliothèque d'éducation et de récréation; J. Hetzel et cie. 1890s. (267 s.) + 8 s.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Cinq Semaines en Ballon, Voyage de Decouvertes en Afrique-Jules Verne. Paris: Bibliothèque d'éducation et de récréation; J. Hetzel et cie. 1890s. (267 s.) + 8 s.

    TLSold
  • Portraits du Moufti, Autres Gens de Loi de L'Empire Ottoman Avec Celui D'Un Emir-Coğrafyacı, yazar ve Huguenot papazı olan Henri Abraham Chatelain tarafından 1705-1720 yılları arasında yayımlanmış Atlas Historiuqe adlı kitabın içinden bir gravür. Müftü, Emir, İmam, Rum Patriği ve Mevlevi Dervişlerinin betimlendiği bakır baskı gravür. Paspartulu, camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil ölçüleri: 56,5 x 63 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Portraits du Moufti, Autres Gens de Loi de L'Empire Ottoman Avec Celui D'Un Emir-Coğrafyacı, yazar ve Huguenot papazı olan Henri Abraham Chatelain tarafından 1705-1720 yılları arasında yayımlanmış Atlas Historiuqe adlı kitabın içinden bir gravür. Müftü, Emir, İmam, Rum Patriği ve Mevlevi Dervişlerinin betimlendiği bakır baskı gravür. Paspartulu, camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil ölçüleri: 56,5 x 63 cm.

    TLSold
  • Donna Persiana-Nicolas de Nicolay. 1580. Paspartulu çerçevesinde. Çerçeve dahil ölçüleri: 54 x 43,5 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Donna Persiana-Nicolas de Nicolay. 1580. Paspartulu çerçevesinde. Çerçeve dahil ölçüleri: 54 x 43,5 cm.

    TLSold
  • Chapelle sépulchrale de la Validé Terkham-Sultane, mere de Mohammed IV.
-İsveçli diplomat ve yazar olan Ignace Mouradja d' Ohsson'un 1789'da yayımlanan kitabında yer alan, IV. Mehmed'in annesi Valide Sultan Turhan Hatice'nin Valide Sultan Camii'ndeki türbesini betimleyen gravür. Paspartulu, camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil: 59,5 x 58,5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Chapelle sépulchrale de la Validé Terkham-Sultane, mere de Mohammed IV. -İsveçli diplomat ve yazar olan Ignace Mouradja d' Ohsson'un 1789'da yayımlanan kitabında yer alan, IV. Mehmed'in annesi Valide Sultan Turhan Hatice'nin Valide Sultan Camii'ndeki türbesini betimleyen gravür. Paspartulu, camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil: 59,5 x 58,5 cm.

    TLSold
  • Büyük Aksaray Yangını'ndan önce çekilmiş nadir bir İstanbul fotoğrafı.-1890'larda Beyazıt Yangın Kulesi'nden çekilmiş çok nâdir büyük boy fotoğraf.
Osmanlı Maliye Nezâreti, Zeynep Kâmil Hanım Konağı, Lâleli Camii, Cerrahpaşa Camii, Harbiye Nezâreti Bab-ı Seraskeri Avlusunda süvârîler, Vezneciler civârı ve sahil bölgesi ufkuna kadar bölgenin görüldüğü bu fotoğrafta bugün artık bulunmayan ve İstanbul'un yüzyıllarına etki eden meşhur Zeynep Hanım Konağı da oldukça net yeralmaktadır.
Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın kızı ve Sultan Abdülaziz devri sadrazamlarından Yusuf Kamil Paşa'nın eşi Zeynep Kamil Hanım’ın adını taşıyan Zeynep Hanım Konağı.
1942 yılında çıkan yangında kül olmuş (Bugün İstanbul Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakülteleri bulunur) konak, Abdülaziz devrinde Kâmil Paşa ile Zeynep Hanım’ın evi olmuş, 1903-1909 arasında İstanbul’un ilk müslüman yetimhânelerinden birisi ve sanat okulu olan Darü’l-Hayr-ı Âli’ye tahsis edilmiştir. 
Mimar Vedat Bey konağın dönüşümünün gerçekleştirmiş, 1909’da Darülhayr-i Ali lağvedilince konak, imparatorluğun Avrupa tarzındaki ilk yükseköğrenim kurumu olan ve o yıl eğitim programı yeniden düzenlenen Darülfünun-u Osmani’ye tahsis edildi. Binada Ulûm-ı Edebiye, Ulûm-ı Şer’iye ve Fen bölümlerinde eğitim yapıldı. 1922 yılında Ekrem Hakkı Ayverdi tarafından onarıldı.
Darülfünun , Cumhuriyet devrinde İstanbul Üniversitesi’ne dönüştürüldüğünde kurulan Fen Fakültesi eğitime konakta devam etti. 1935 yılında içinde rasathane açıldı. Bina, 28 Şubat 1942’de çıkan yangında yandı. Yangından sonra konağın yerine Sedat Hakkı Eldem ve Emin Onat tarafından yeni bir bina yapıldı.
23 x 32 cm ölçülerinde olan fotoğrafın paspartu etrafı kesik ve bir iki kırılma mevcut, hâliyledir.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Büyük Aksaray Yangını'ndan önce çekilmiş nadir bir İstanbul fotoğrafı.-1890'larda Beyazıt Yangın Kulesi'nden çekilmiş çok nâdir büyük boy fotoğraf. Osmanlı Maliye Nezâreti, Zeynep Kâmil Hanım Konağı, Lâleli Camii, Cerrahpaşa Camii, Harbiye Nezâreti Bab-ı Seraskeri Avlusunda süvârîler, Vezneciler civârı ve sahil bölgesi ufkuna kadar bölgenin görüldüğü bu fotoğrafta bugün artık bulunmayan ve İstanbul'un yüzyıllarına etki eden meşhur Zeynep Hanım Konağı da oldukça net yeralmaktadır. Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın kızı ve Sultan Abdülaziz devri sadrazamlarından Yusuf Kamil Paşa'nın eşi Zeynep Kamil Hanım’ın adını taşıyan Zeynep Hanım Konağı. 1942 yılında çıkan yangında kül olmuş (Bugün İstanbul Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakülteleri bulunur) konak, Abdülaziz devrinde Kâmil Paşa ile Zeynep Hanım’ın evi olmuş, 1903-1909 arasında İstanbul’un ilk müslüman yetimhânelerinden birisi ve sanat okulu olan Darü’l-Hayr-ı Âli’ye tahsis edilmiştir.  Mimar Vedat Bey konağın dönüşümünün gerçekleştirmiş, 1909’da Darülhayr-i Ali lağvedilince konak, imparatorluğun Avrupa tarzındaki ilk yükseköğrenim kurumu olan ve o yıl eğitim programı yeniden düzenlenen Darülfünun-u Osmani’ye tahsis edildi. Binada Ulûm-ı Edebiye, Ulûm-ı Şer’iye ve Fen bölümlerinde eğitim yapıldı. 1922 yılında Ekrem Hakkı Ayverdi tarafından onarıldı. Darülfünun , Cumhuriyet devrinde İstanbul Üniversitesi’ne dönüştürüldüğünde kurulan Fen Fakültesi eğitime konakta devam etti. 1935 yılında içinde rasathane açıldı. Bina, 28 Şubat 1942’de çıkan yangında yandı. Yangından sonra konağın yerine Sedat Hakkı Eldem ve Emin Onat tarafından yeni bir bina yapıldı. 23 x 32 cm ölçülerinde olan fotoğrafın paspartu etrafı kesik ve bir iki kırılma mevcut, hâliyledir.

    TLSold
  • Natolia Nuova Tavola, 1574 (Anadolu Haritası)-İtalyan Matematikçi ve Kartograf olan Girolamo Ruscelli'nin 1574 tarihli Anadolu Haritası.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Natolia Nuova Tavola, 1574 (Anadolu Haritası)-İtalyan Matematikçi ve Kartograf olan Girolamo Ruscelli'nin 1574 tarihli Anadolu Haritası.

    TLSold
  • Nicolas de Nicolay 1598 Orjinal Gravür, Torlaqui religieux Turc.  -40x32 cm. Çerçeveli, Paspartulu.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Nicolas de Nicolay 1598 Orjinal Gravür, Torlaqui religieux Turc. -40x32 cm. Çerçeveli, Paspartulu.

    TLSold
  • Le Bosphore et Constantinople / Avec Perspectives Des Pays Limitrophes-P. de Tchihatchef. Paris: Librairie Theodore Morgand. 1866. (591 s.) + 9 gravür, 2 katlanır harita. Rus coğrafyacı, doğa tarihçisi ve jeolog olan P. de Tchihatchef'in (1812-1890) bu eseri İstanbul hakkında yazılan ilk bilimsel çalışma kabul edilir. İstanbul'un coğrafyası, jeolojisi, iklimi, kayaç varlığı bilimsel yöntemlerle incelenip belgelenmiştir.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Le Bosphore et Constantinople / Avec Perspectives Des Pays Limitrophes-P. de Tchihatchef. Paris: Librairie Theodore Morgand. 1866. (591 s.) + 9 gravür, 2 katlanır harita. Rus coğrafyacı, doğa tarihçisi ve jeolog olan P. de Tchihatchef'in (1812-1890) bu eseri İstanbul hakkında yazılan ilk bilimsel çalışma kabul edilir. İstanbul'un coğrafyası, jeolojisi, iklimi, kayaç varlığı bilimsel yöntemlerle incelenip belgelenmiştir.

    TLSold
  • To and from Constantinople-Hubert Jerningham. London: Hurst and Blackett. 1873. 365 s. + 1 İstanbul Dolmabahçe gravürü.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    To and from Constantinople-Hubert Jerningham. London: Hurst and Blackett. 1873. 365 s. + 1 İstanbul Dolmabahçe gravürü.

    TLSold
  • Osmanlı Yastık Örtüsü Lotu.-İki adet ahşap çerçeveli bordo renk, kadife, sırma işçilikli Osmanlı yastık örtüsü. Çerçevelerden biri camlıdır. Çerçevelerden ikisi aynı boyutlarda olup ölçüleri, 48,5 x 103 cm'dir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Osmanlı Yastık Örtüsü Lotu.-İki adet ahşap çerçeveli bordo renk, kadife, sırma işçilikli Osmanlı yastık örtüsü. Çerçevelerden biri camlıdır. Çerçevelerden ikisi aynı boyutlarda olup ölçüleri, 48,5 x 103 cm'dir.

    TLSold
  • Bethlehem gravürü, Cornelis de De Bruijn '1698'-Cornelis de Bruijn'in 1698 tarihli Beytüllahim gravürü. 32 x 66,5 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Bethlehem gravürü, Cornelis de De Bruijn '1698'-Cornelis de Bruijn'in 1698 tarihli Beytüllahim gravürü. 32 x 66,5 cm.

    TLSold
  • İzmir, Cornelis de Bruijn - Haselaar 1698-Cornelis de Bruijn tarafından, 1698 tarihinde, İzmir'deki Hollanda Konsolosluk mülkünün betimlendiği bir gravür: Haselaar. 32,5 x 64,5 cm

    Lot No: 16

    Lot: 16

    İzmir, Cornelis de Bruijn - Haselaar 1698-Cornelis de Bruijn tarafından, 1698 tarihinde, İzmir'deki Hollanda Konsolosluk mülkünün betimlendiği bir gravür: Haselaar. 32,5 x 64,5 cm

    TLSold
  • Sceno Systematis Ptole, Graphia Mvndani Maici-1660'da Andreas Cellarius tarafından yazılan Harmonia Macrocosmica adlı kitapta bakır baskı olarak gerçekleştirilmiş gravürün 19. yüzyılda yapılmış bu çelik baskısı, Batlamyus kozmografisinin bir betimi olup merkezde dünya, dünya çevresinde Zodyak ve güneş sistemi yer almaktadır. Köşelerde ise cupid, melek, Batılı ve Doğulu (Müslüman, Türk) insan figürleri görünmektedir. Gravür yonga levha üzerine yapıştırılmış olup 34 x 40,5 cm ölçülerindedir. Üst kenarın ortasından 4,5 cm aşağıda bir çivi deliği mevcuttur. Haliyle.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Sceno Systematis Ptole, Graphia Mvndani Maici-1660'da Andreas Cellarius tarafından yazılan Harmonia Macrocosmica adlı kitapta bakır baskı olarak gerçekleştirilmiş gravürün 19. yüzyılda yapılmış bu çelik baskısı, Batlamyus kozmografisinin bir betimi olup merkezde dünya, dünya çevresinde Zodyak ve güneş sistemi yer almaktadır. Köşelerde ise cupid, melek, Batılı ve Doğulu (Müslüman, Türk) insan figürleri görünmektedir. Gravür yonga levha üzerine yapıştırılmış olup 34 x 40,5 cm ölçülerindedir. Üst kenarın ortasından 4,5 cm aşağıda bir çivi deliği mevcuttur. Haliyle.

    TLSold
  • La Perse en Automobile à Travers la Russie et le Caucase -Claud Anet. Paris: Librairie Felix Juven. 1906. 317 s.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    La Perse en Automobile à Travers la Russie et le Caucase -Claud Anet. Paris: Librairie Felix Juven. 1906. 317 s.

    TLSold
  • Yunan İşgal Kuvvetleri sansürlü -13.7.1920 tarihli "Bursa-2" damgalı Yunan İşgal Kuvvetleri sansür kaşeli formüler kart ve İstanbul-Karaköy'den Bursa'ya gönderilmiş 24.12.1920 tarihli ve Yunan İşgal sansür kaşeli, mektubu içinde zarf.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Yunan İşgal Kuvvetleri sansürlü -13.7.1920 tarihli "Bursa-2" damgalı Yunan İşgal Kuvvetleri sansür kaşeli formüler kart ve İstanbul-Karaköy'den Bursa'ya gönderilmiş 24.12.1920 tarihli ve Yunan İşgal sansür kaşeli, mektubu içinde zarf.

    TLSold
  • Kahverengi Ve Siyah Renkli Vizon, Manşetleri Ve Yakası Kahverengi Tilki Kürkü, Hem Manto, Hem Ceket Olarak Kullanılabilmektedir. Beden: 38-40/M-L-Bursa Kürkcüler Çarşısından Özel Sipariş İle Getirilmiştir. Ürün İtalyadan Özel Olarak Gelmiştir.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Kahverengi Ve Siyah Renkli Vizon, Manşetleri Ve Yakası Kahverengi Tilki Kürkü, Hem Manto, Hem Ceket Olarak Kullanılabilmektedir. Beden: 38-40/M-L-Bursa Kürkcüler Çarşısından Özel Sipariş İle Getirilmiştir. Ürün İtalyadan Özel Olarak Gelmiştir.

    TLSold
  • Caravanserai at Gurzel-hissar, on the Meander, 1838. -Thomas Allom, Orijinal renkli gravür. 1838. 20 x 27 cm

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Caravanserai at Gurzel-hissar, on the Meander, 1838. -Thomas Allom, Orijinal renkli gravür. 1838. 20 x 27 cm

    TLSold
  • Riven Tower near Top Kapusi,Istanbul, c. 1838-W.H. Bartlett (1809-54). Orijinal renkli gravür. 20 x 27,5 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Riven Tower near Top Kapusi,Istanbul, c. 1838-W.H. Bartlett (1809-54). Orijinal renkli gravür. 20 x 27,5 cm.

    TLSold
  • Cemetery of Scutari, 1839-W.H. Bartlett (1809-54). 20 x 27 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Cemetery of Scutari, 1839-W.H. Bartlett (1809-54). 20 x 27 cm.

    TLSold
  • Column of Marcian, 1839-W.H. Bartlett (1809-54). Orijinal renkli gravür. 28 x 21 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Column of Marcian, 1839-W.H. Bartlett (1809-54). Orijinal renkli gravür. 28 x 21 cm.

    TLSold
  • Tomb in the Cemetery of Scutari (1839)-W.H. Bartlett (1809-54). Orijinal renkli gravür. 20 x 27 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Tomb in the Cemetery of Scutari (1839)-W.H. Bartlett (1809-54). Orijinal renkli gravür. 20 x 27 cm.

    TLSold
  • Dolma - Batché. (From the Necropolis of Pera)-W.H. Bartlett (1809-54). 21 x 27,5 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Dolma - Batché. (From the Necropolis of Pera)-W.H. Bartlett (1809-54). 21 x 27,5 cm.

    TLSold
  • Christian Dior damgalı eski gümüş kutu. -4,5 x 5 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Christian Dior damgalı eski gümüş kutu. -4,5 x 5 cm.

    TLSold
  • Sema dönen dervişlerin betimlendiği minyatür-Târîh-i Edebiyât der Îrân kitabından bir sayfanın üzerine nakşedilmiştir. Camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil: 26 x 19,5 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Sema dönen dervişlerin betimlendiği minyatür-Târîh-i Edebiyât der Îrân kitabından bir sayfanın üzerine nakşedilmiştir. Camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil: 26 x 19,5 cm.

    TLSold
  • Av sahnesinin betimlendiği minyatür-Camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil: 36 x 30 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Av sahnesinin betimlendiği minyatür-Camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil: 36 x 30 cm.

    TLSold
  • Bir Kadının 24 Saati-Stefan Zweig, 1957 Varlık, 68 sayfa.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Bir Kadının 24 Saati-Stefan Zweig, 1957 Varlık, 68 sayfa.

    TLSold
  • Erkek Delisi- Erskine Caldwell, Hadise Matbaası, 136 sayfa.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Erkek Delisi- Erskine Caldwell, Hadise Matbaası, 136 sayfa.

    TLSold
  • [LOT] Evli Erkeklere Tavsiyeler+ Evli Kadınlara Tavsiyeler-1953 İzmir Matbaası, 32+32 sayfa.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    [LOT] Evli Erkeklere Tavsiyeler+ Evli Kadınlara Tavsiyeler-1953 İzmir Matbaası, 32+32 sayfa.

    TLSold
  • Erkekler Sarışınları Beğenirler-A. Loos, İnsel Kitabevi, 118 sayfa.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Erkekler Sarışınları Beğenirler-A. Loos, İnsel Kitabevi, 118 sayfa.

    TLSold
  • Killing No.1. -1970.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Killing No.1. -1970.

    TLSold
  • Arsen Lüpen Kibar Hırsız-Sayı. 1, 1958 Selek Neşriyat, 190 sayfa.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Arsen Lüpen Kibar Hırsız-Sayı. 1, 1958 Selek Neşriyat, 190 sayfa.

    TLSold
  • Duvar-Attila İlhan, 1959 Dost Yayınları Ankara, 138 sayfa.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Duvar-Attila İlhan, 1959 Dost Yayınları Ankara, 138 sayfa.

    TLSold
  • [İMZALI] Korku Zambakları-Muharrem Vakar İmzalı, 1965 Ahmet Sait Matbaası, 64 sayfa + Reklamlar.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    [İMZALI] Korku Zambakları-Muharrem Vakar İmzalı, 1965 Ahmet Sait Matbaası, 64 sayfa + Reklamlar.

    TLSold
  • İdeal Bir Koca-O. Wilde, 1940 Hilmi Kitabevi, 146 sayfa.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    İdeal Bir Koca-O. Wilde, 1940 Hilmi Kitabevi, 146 sayfa.

    TLSold
  • Kaçkaç [İLK BASKI]-Taha Toros, 1946 Biricik Matbaası Ankara, 32 sayfa.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Kaçkaç [İLK BASKI]-Taha Toros, 1946 Biricik Matbaası Ankara, 32 sayfa.

    TLSold
  • Kanun Namına [İLK BASKI]-Reşat Enis, 1932 Semih Lütfü, 168 sayfa.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Kanun Namına [İLK BASKI]-Reşat Enis, 1932 Semih Lütfü, 168 sayfa.

    TLSold
  • Beyoğlu Piliçleri-T. A. Beler, 1946 Akay Kitabevi Ankara, 204 sayfa.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Beyoğlu Piliçleri-T. A. Beler, 1946 Akay Kitabevi Ankara, 204 sayfa.

    TLSold
  • Zar Kağıt Oyunları ve Hileleri- H. Kodaman, 1944 İstanbul, 264 sayfa.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Zar Kağıt Oyunları ve Hileleri- H. Kodaman, 1944 İstanbul, 264 sayfa.

    TLSold
  • Kadınlar Beklemez [İLK BASKI]-Mayk Hammer, Ayyıldız Kitabevi İstanbul, 80 sayfa.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Kadınlar Beklemez [İLK BASKI]-Mayk Hammer, Ayyıldız Kitabevi İstanbul, 80 sayfa.

    TLSold
  • Dahiliye Nezâreti Memurîn Nizamnâmesi-İstanbul: Matbaa-i Amire. 1331. 15 s.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Dahiliye Nezâreti Memurîn Nizamnâmesi-İstanbul: Matbaa-i Amire. 1331. 15 s.

    TLSold
  • Pertev [Demirhan] Paşa'nın terekesinden dev lot. -Pertev [Demirhan] Paşa'nın yazdığı Osmanlıca ve Almanca mektupları, kartpostalları, fotoğraf ve çizimleri içeren 212 parçalık lot. Lot içerisinden bir örnek olarak Paşa'nın kızı Nevin Hanım'a yazdığı 26 Şubat 1921 tarihli mektup: "Kızım, Almanca mektubunu aldım. Teşekkür ederim. Yarınki Pazar günü öğleden sonra tam saat üçte seni klübde burada bekliyorum. Mösyö Herg'e de davetliyiz. İnşallah, mutlaka gel. Gözlerini öperim. Baban. Pertev."

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Pertev [Demirhan] Paşa'nın terekesinden dev lot. -Pertev [Demirhan] Paşa'nın yazdığı Osmanlıca ve Almanca mektupları, kartpostalları, fotoğraf ve çizimleri içeren 212 parçalık lot. Lot içerisinden bir örnek olarak Paşa'nın kızı Nevin Hanım'a yazdığı 26 Şubat 1921 tarihli mektup: "Kızım, Almanca mektubunu aldım. Teşekkür ederim. Yarınki Pazar günü öğleden sonra tam saat üçte seni klübde burada bekliyorum. Mösyö Herg'e de davetliyiz. İnşallah, mutlaka gel. Gözlerini öperim. Baban. Pertev."

    TLSold
  • Dictionnaire des Religions -E. Royston Pike / Adaptation Française de Serge Hutin. Paris: Presses Universitaires de France. 1954. 329 s. Bez cildinde.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Dictionnaire des Religions -E. Royston Pike / Adaptation Française de Serge Hutin. Paris: Presses Universitaires de France. 1954. 329 s. Bez cildinde.

    TLSold
  • Asia Minoris-Giacomo Cantelli da Vignola tarafından hazırlanan Küçük Asya haritası, 1686 - Asia Minor by Giacomo Cantelli da Vignola.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Asia Minoris-Giacomo Cantelli da Vignola tarafından hazırlanan Küçük Asya haritası, 1686 - Asia Minor by Giacomo Cantelli da Vignola.

    TLSold
  • A.de la Montraye's Travels Through Europe, Asia and the Part of Africa 2 Volumes-Birinci Baskı, 2 Cilt Tam Takım, 1723 London. 440 + 472 + 72 Sayfa, Orijinal Ciltler, 1. cilt Ön Kapak Ayrılmış.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    A.de la Montraye's Travels Through Europe, Asia and the Part of Africa 2 Volumes-Birinci Baskı, 2 Cilt Tam Takım, 1723 London. 440 + 472 + 72 Sayfa, Orijinal Ciltler, 1. cilt Ön Kapak Ayrılmış.

    TLSold
  • Trente-Trois Heures Pour Paris-Charles A. Lindbergh. Paris: Presses de la Cite. 1953. 430 s.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Trente-Trois Heures Pour Paris-Charles A. Lindbergh. Paris: Presses de la Cite. 1953. 430 s.

    TLSold
  • Un Bon Petit Diable-La Comtesse de Segur. Suisse, Geneve: Cercle du Bibliophile. 1964. XXI + 369 s.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Un Bon Petit Diable-La Comtesse de Segur. Suisse, Geneve: Cercle du Bibliophile. 1964. XXI + 369 s.

    TLSold
  • Tek ciltte İbn-i Sina ile alakalı dört kitap. [Kazım İsmail Gürkan İMZALI] -I. İbni Sina, Hayatı ve Eserleri Hakkında Çalışmalar / Süheyl Ünver. İstanbul: Burhaneddin Erenler Matbaası. 1955. 225 s. II. Ebu Ali İbn-i Sina / Kazım İsmail Gürkan [İMZALI] İstanbul: Sermet Matbaası. 1954. 80 s. III. İbni Sina Bibliografyası / Osman Ergin. İstanbul: Osman Yalçın Matbaası. 1956. 168 s. İbni Sina'nın Şahsiyeti Tıbda yaptığı yenilikler / Dr. Saim Ahmet Erkun. İstanbul: Bürhaneddin Matbaası. 1937. 10 s.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Tek ciltte İbn-i Sina ile alakalı dört kitap. [Kazım İsmail Gürkan İMZALI] -I. İbni Sina, Hayatı ve Eserleri Hakkında Çalışmalar / Süheyl Ünver. İstanbul: Burhaneddin Erenler Matbaası. 1955. 225 s. II. Ebu Ali İbn-i Sina / Kazım İsmail Gürkan [İMZALI] İstanbul: Sermet Matbaası. 1954. 80 s. III. İbni Sina Bibliografyası / Osman Ergin. İstanbul: Osman Yalçın Matbaası. 1956. 168 s. İbni Sina'nın Şahsiyeti Tıbda yaptığı yenilikler / Dr. Saim Ahmet Erkun. İstanbul: Bürhaneddin Matbaası. 1937. 10 s.

    TLSold
  • Contes A Ninon-Emile Zola. Paris: Bibliotheque-Charpentier. 1906. 360 s.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Contes A Ninon-Emile Zola. Paris: Bibliotheque-Charpentier. 1906. 360 s.

    TLSold
  • Voyage en Orient-L'Abbe L. Limoges: Chez Barbou Freres. 1842. 311 s.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Voyage en Orient-L'Abbe L. Limoges: Chez Barbou Freres. 1842. 311 s.

    TLSold
  • Le Chef-Claude Farrere. Paris: Flammarion. 1930. 326 s. [İMZALI]

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Le Chef-Claude Farrere. Paris: Flammarion. 1930. 326 s. [İMZALI]

    TLSold
  • Le Reveil D'Une Race-Rene Marchand. Paris: Nouvelle Societe D'Edition. 1927. 229 s. + 1 katlanır Türkiye haritası.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Le Reveil D'Une Race-Rene Marchand. Paris: Nouvelle Societe D'Edition. 1927. 229 s. + 1 katlanır Türkiye haritası.

    TLSold
  • Ramuntcho-Pierre Loti. Paris: Librairie Hachette. 1931. 251 s.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Ramuntcho-Pierre Loti. Paris: Librairie Hachette. 1931. 251 s.

    TLSold
  • La Vie De Disraeli-Andre Maurois. Paris: Gallimard. 1928. 286 s.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    La Vie De Disraeli-Andre Maurois. Paris: Gallimard. 1928. 286 s.

    TLSold
  • Sagesse de la Kabbale-Alexandre Safran. Paris: Edition Stock. 1987. 271 s.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Sagesse de la Kabbale-Alexandre Safran. Paris: Edition Stock. 1987. 271 s.

    TLSold
  • À la recherche du temps perdu-Marcel Proust. Moscow: Editions du progrés. 1982. 584 s.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    À la recherche du temps perdu-Marcel Proust. Moscow: Editions du progrés. 1982. 584 s.

    TLSold
  • Astronomie Für Alle-Robert Henseling. Stuttgart: Franckh'sche Verlagshandlung. 1929. 471 s. + katlanır planş.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Astronomie Für Alle-Robert Henseling. Stuttgart: Franckh'sche Verlagshandlung. 1929. 471 s. + katlanır planş.

    TLSold
  • David Copperfield-Charles Dickens. Paris: Librairie Gedalge. 1924. 400 s.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    David Copperfield-Charles Dickens. Paris: Librairie Gedalge. 1924. 400 s.

    TLSold
  • Osmanlı dönemi kabin fotoğrafı-Paspartusunda, Th. Servanis Cadı-Keuy Constantinople, soğuk damgalı, kabin fotoğrafı.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Osmanlı dönemi kabin fotoğrafı-Paspartusunda, Th. Servanis Cadı-Keuy Constantinople, soğuk damgalı, kabin fotoğrafı.

    TLSold
  • Osmanlı dönemi kabin fotoğrafı-Paspartusunda, Sebah&Joaillier soğuk damgalı, kabin fotoğrafı.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Osmanlı dönemi kabin fotoğrafı-Paspartusunda, Sebah&Joaillier soğuk damgalı, kabin fotoğrafı.

    TLSold
  • Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedi-Paspartu dahil boyutu: 23 x 33 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedi-Paspartu dahil boyutu: 23 x 33 cm.

    TLSold
  • "Asia Minor and the Euxin Sea" 1808 tarihli Türkiye haritası.-Camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil boyutu: 31 x 37 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    "Asia Minor and the Euxin Sea" 1808 tarihli Türkiye haritası.-Camlı çerçevesinde. Çerçeve dahil boyutu: 31 x 37 cm.

    TLSold
  • Küçük boy iskambil kartı. -6 x 4 cm. Eksiksiz.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Küçük boy iskambil kartı. -6 x 4 cm. Eksiksiz.

    TLSold
  • Ludwig van Beethoven 33'lük plak.-Ludwig van Beethoven - Bamberger Symphoniker, Leopold Ludwig, István Kertész – Sinfonie Nr.7 A-Dur Op. 92 / Egmont-Ouvertüre Op. 84. Europaisvher Phonoklub . Verlags - GmbH.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Ludwig van Beethoven 33'lük plak.-Ludwig van Beethoven - Bamberger Symphoniker, Leopold Ludwig, István Kertész – Sinfonie Nr.7 A-Dur Op. 92 / Egmont-Ouvertüre Op. 84. Europaisvher Phonoklub . Verlags - GmbH.

    TLSold
  • Johann Sebastian Bach 33'lük plak.-Johann Sebastian Bach, Bach-Ensemble, Helmuth Rilling – Osteroratorium (BWV 249 Kommt, Eilet Und Laufet, Kantate BWV 6 Bleib Bei Uns)

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Johann Sebastian Bach 33'lük plak.-Johann Sebastian Bach, Bach-Ensemble, Helmuth Rilling – Osteroratorium (BWV 249 Kommt, Eilet Und Laufet, Kantate BWV 6 Bleib Bei Uns)

    TLSold
  • Beethoven ve Bach, 33'lük plak-David Oistrach - Johann Sebastian Bach / Ludwig Van Beethoven – Violinkonzerte Nr. 1+2 / Romanzen Nr. 1+2

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Beethoven ve Bach, 33'lük plak-David Oistrach - Johann Sebastian Bach / Ludwig Van Beethoven – Violinkonzerte Nr. 1+2 / Romanzen Nr. 1+2

    TLSold
  • Andrew Lloyd Webber, 33'lük plak.-The Premiere Collection - The Best Of Andrew Lloyd Webber

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Andrew Lloyd Webber, 33'lük plak.-The Premiere Collection - The Best Of Andrew Lloyd Webber

    TLSold
  • Madame Prune-Pierre Loti, İngilizce'ye çeviren: S.R. C. Plimsoll. New York: Frederick A. Stokes. 1905. (240 s.)

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Madame Prune-Pierre Loti, İngilizce'ye çeviren: S.R. C. Plimsoll. New York: Frederick A. Stokes. 1905. (240 s.)

    TLSold
  • American Jewry and the Civil War -Bertram Wallace Korn. Pennysylvania: The Jewish Publication Society of America. 1951. (331 s.)

    Lot No: 72

    Lot: 72

    American Jewry and the Civil War -Bertram Wallace Korn. Pennysylvania: The Jewish Publication Society of America. 1951. (331 s.)

    TLSold
  • Son Hattatlar-Mahmud Kemal İnal. İstanbul: Milli Eğitim Basımevi. 1970. 837 s.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Son Hattatlar-Mahmud Kemal İnal. İstanbul: Milli Eğitim Basımevi. 1970. 837 s.

    TLSold
  • Anadolu Sikke Monografileri I-Haluk Perk, Hüsnü Öztürk. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2007. (233 s.)

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Anadolu Sikke Monografileri I-Haluk Perk, Hüsnü Öztürk. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2007. (233 s.)

    TLSold
  • Anadolu Sikke Monografileri II-Haluk Perk, Hüsnü Öztürk. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2011. (199 s.)

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Anadolu Sikke Monografileri II-Haluk Perk, Hüsnü Öztürk. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2011. (199 s.)

    TLSold
  • Eretna Kadı Burhanettin ve Erzincan (Mutahhaten) Emirliği Sikkeleri-Haluk Perk, Hüsnü Öztürk. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2008. (530 s.)

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Eretna Kadı Burhanettin ve Erzincan (Mutahhaten) Emirliği Sikkeleri-Haluk Perk, Hüsnü Öztürk. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2008. (530 s.)

    TLSold
  • Tarih-i Selânikî -Selânikî Mustafa Efendi. 2 Cilt. (1563-1595 / 1595-1600) Hazırlayan: Mehmet İpşirli. İstanbul: Edebiyat Fakültesi Basımevi. 1989. (1008 s.)

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Tarih-i Selânikî -Selânikî Mustafa Efendi. 2 Cilt. (1563-1595 / 1595-1600) Hazırlayan: Mehmet İpşirli. İstanbul: Edebiyat Fakültesi Basımevi. 1989. (1008 s.)

    TLSold
  • Tasvirlere Göre Anadolu Selçuklu Kıyafetleri -Özden Süslü. Ankara: Atatürk Kültür Merkezi Yayını. 1989. (456 s.)

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Tasvirlere Göre Anadolu Selçuklu Kıyafetleri -Özden Süslü. Ankara: Atatürk Kültür Merkezi Yayını. 1989. (456 s.)

    TLSold
  • Osmanlı Kitap Sanatında Naturalist Üslupta Çiçekler-Yıldız Demiriz. İstanbul: Acar Matbaacılık Tesisleri. 1986. (397 s.)

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlı Kitap Sanatında Naturalist Üslupta Çiçekler-Yıldız Demiriz. İstanbul: Acar Matbaacılık Tesisleri. 1986. (397 s.)

    TLSold
  • Aganta! Burina! Burinata! -Halikarnas Balıkçısı. Ankara: Akba Kitabevi. 1946. (176 s.)

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Aganta! Burina! Burinata! -Halikarnas Balıkçısı. Ankara: Akba Kitabevi. 1946. (176 s.)

    TLSold
  • Mecmua-i Tevarih-Hafız Hüseyin Ayvansarayi. Haz: Fahri Ç. Derin - Vahid Çabuk. İstanbul: Edebiyat Fakültesi Basımevi. 1985. (488 s.)

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Mecmua-i Tevarih-Hafız Hüseyin Ayvansarayi. Haz: Fahri Ç. Derin - Vahid Çabuk. İstanbul: Edebiyat Fakültesi Basımevi. 1985. (488 s.)

    TLSold
  • Abdülhamid'in Son Günlerinde "İstanbul" -Paul Fesch. Çev: Erol Üyepazarcı. İstanbul: Pera Turizm Yayınları, 1999. (697 s.)

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Abdülhamid'in Son Günlerinde "İstanbul" -Paul Fesch. Çev: Erol Üyepazarcı. İstanbul: Pera Turizm Yayınları, 1999. (697 s.)

    TLSold
  • The Harem-N.M. Penzer, London: Springs Books. 1936. (276 s.) + 37 levha.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    The Harem-N.M. Penzer, London: Springs Books. 1936. (276 s.) + 37 levha.

    TLSold
  • Hükümdarın Adası Büyükada (Eskiçağ ve Bizans Dönemi) -Erendiz Özbayoğlu. Ankara: Dönmez Ofset. 2006. (48 s.)

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Hükümdarın Adası Büyükada (Eskiçağ ve Bizans Dönemi) -Erendiz Özbayoğlu. Ankara: Dönmez Ofset. 2006. (48 s.)

    TLSold
  • Eunuchs, Odalisques and Love-Nicolas Fromaget. New York: Panurge Press, 1932. (290 s)

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Eunuchs, Odalisques and Love-Nicolas Fromaget. New York: Panurge Press, 1932. (290 s)

    TLSold
  • The Oriental Caravan-A Revelation of the Soul and Mind of Asia / Sirdar Ikbal Ali Shah. London: Denis Archer. 1933. (331 s.)

    Lot No: 86

    Lot: 86

    The Oriental Caravan-A Revelation of the Soul and Mind of Asia / Sirdar Ikbal Ali Shah. London: Denis Archer. 1933. (331 s.)

    TLSold
  • Kitab-ı Bahriye -Piri Reis / Ankara: T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı. 2002. (640 s.) Şömizli, kutulu.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Kitab-ı Bahriye -Piri Reis / Ankara: T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı. 2002. (640 s.) Şömizli, kutulu.

    TLSold
  • L'Art Français-Paul Leon. Paris: Bibliotheque-Charpenter. 1933. (189 s.)

    Lot No: 88

    Lot: 88

    L'Art Français-Paul Leon. Paris: Bibliotheque-Charpenter. 1933. (189 s.)

    TLSold
  • Parisismen-Cesaire Villate. Berlin: Langenscheidtsche Verlagsbuchhandlung. 1899. (326 s.)

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Parisismen-Cesaire Villate. Berlin: Langenscheidtsche Verlagsbuchhandlung. 1899. (326 s.)

    TLSold
  • Gümüş Cep Saati-Çap: 4,5 cm. Çalışır vaziyette. Camı yok.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Gümüş Cep Saati-Çap: 4,5 cm. Çalışır vaziyette. Camı yok.

    TLSold
  • "Saltanat" Gümüş Cep Saati-Çap: 4,5 cm. Çalışır vaziyette.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    "Saltanat" Gümüş Cep Saati-Çap: 4,5 cm. Çalışır vaziyette.

    TLSold
  • Tuhfe-i Vehbî-Sümbülzâde Vehbi. İstanbul: Karahisarî El-Hac Ali Rıza Efendi Taş Destgâhı. 1277(hicri) 1860(miladi). 47 s. Okumayı engellemeyecek kadar kurt yeniği mevcuttur. Sayfalar eksiksizdir.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Tuhfe-i Vehbî-Sümbülzâde Vehbi. İstanbul: Karahisarî El-Hac Ali Rıza Efendi Taş Destgâhı. 1277(hicri) 1860(miladi). 47 s. Okumayı engellemeyecek kadar kurt yeniği mevcuttur. Sayfalar eksiksizdir.

    TLSold
  •  Michael Meyenburg / Ein Lebensroman aus der Reformation-Paul Schreckenbach. Leipzig: Staackmann Verlag. 1930. (342 s.)

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Michael Meyenburg / Ein Lebensroman aus der Reformation-Paul Schreckenbach. Leipzig: Staackmann Verlag. 1930. (342 s.)

    TLSold
  • Le Roman D'un Enfant-Pierre Loti. Paris: Calmann-Levy. 1927. (353 s.)

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Le Roman D'un Enfant-Pierre Loti. Paris: Calmann-Levy. 1927. (353 s.)

    TLSold
  • Campagne Turco-Russe de 1877-1878-G. Clement. Paris: Henri Charles-Lavauzelle. 1900. (772 s.)

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Campagne Turco-Russe de 1877-1878-G. Clement. Paris: Henri Charles-Lavauzelle. 1900. (772 s.)

    TLSold
  •  The Pictorial Cabinet of Marvels-London: Frederik Warne. 1880 ca. (507 s.)

    Lot No: 96

    Lot: 96

    The Pictorial Cabinet of Marvels-London: Frederik Warne. 1880 ca. (507 s.)

    TLSold
  • Orienten-Schweiger-Lerchenfeld. Stockholm: Fahlcrantz. 1883. (995 s.)

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Orienten-Schweiger-Lerchenfeld. Stockholm: Fahlcrantz. 1883. (995 s.)

    TLSold
  • Spring of the Miraculous Fishes at Baloukli-Thomas Allom, J. Tingle. Orijinal renkli gravür. 1838. 26 x 20 cm

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Spring of the Miraculous Fishes at Baloukli-Thomas Allom, J. Tingle. Orijinal renkli gravür. 1838. 26 x 20 cm

    TLSold
  • Constantinople and the Petit Champ des Morts-Thomas Allom, J. Tingle. Orijinal renkli gravür. 1838. 26 x 20 cm

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Constantinople and the Petit Champ des Morts-Thomas Allom, J. Tingle. Orijinal renkli gravür. 1838. 26 x 20 cm

    TLSold
  • Collector's Edition, In the Groove with King's of Swing-Benny Goodman / Artie Shaw / Louis Armstrong / Harry James / Duke Ellington and Many More 72 Original Records, Orijinal Kutuda, Sertifikalı ve Orijinal Kapaklarında 6 Adet .

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Collector's Edition, In the Groove with King's of Swing-Benny Goodman / Artie Shaw / Louis Armstrong / Harry James / Duke Ellington and Many More 72 Original Records, Orijinal Kutuda, Sertifikalı ve Orijinal Kapaklarında 6 Adet .

    TLSold
  • Greece Dreamland of Desire-Manos Hadjidakis, Original Sound-Track of the Film, Karton Kabında.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Greece Dreamland of Desire-Manos Hadjidakis, Original Sound-Track of the Film, Karton Kabında.

    TLSold
  • Üzerinde "BEKÇİ" yazılı, pirincten mamül bekçi kemer tokası. -Ölçüler: 6 x 5,5 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Üzerinde "BEKÇİ" yazılı, pirincten mamül bekçi kemer tokası. -Ölçüler: 6 x 5,5 cm.

    TLSold
  • Mont Blanc Replika Roller Kalem-Mont Blanc Nadir Renkte Birinci Sınıf Replika Roller Kalem. İçi yok. 14 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Mont Blanc Replika Roller Kalem-Mont Blanc Nadir Renkte Birinci Sınıf Replika Roller Kalem. İçi yok. 14 cm.

    TLSold
  • Hüseyin Tevfik Paşa ve "Linear Algebra"-Haz. Kazım Çeçen. İstanbul: İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Tarihi Araştırma Merkezi. 1988. (185 s.)

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Hüseyin Tevfik Paşa ve "Linear Algebra"-Haz. Kazım Çeçen. İstanbul: İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Tarihi Araştırma Merkezi. 1988. (185 s.)

    TLSold
  • Galata Köprüleri Tarihi-Burçak Evren. İstanbul: Milliyet Yayın A.Ş. 1994. 183 s. Şömizli cildinde.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Galata Köprüleri Tarihi-Burçak Evren. İstanbul: Milliyet Yayın A.Ş. 1994. 183 s. Şömizli cildinde.

    TLSold
  • Ressam Ali Sami Boyar -Dr. Bedii N. Şehsuvaroğlu.İstanbul: İsmail Akgün Matbaası. 1959. 78 + 12 s.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Ressam Ali Sami Boyar -Dr. Bedii N. Şehsuvaroğlu.İstanbul: İsmail Akgün Matbaası. 1959. 78 + 12 s.

    TLSold
  • Osmanlı Çiçek Yetiştiriciliği-Yıldız Demiriz. İstanbul: Yorum Sanat. 2009. (88 s.)

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Osmanlı Çiçek Yetiştiriciliği-Yıldız Demiriz. İstanbul: Yorum Sanat. 2009. (88 s.)

    TLSold
  • 1913 tarihinde İstiklal Caddesi'nin fotoğrafı-Arka yüzünde el yazısıyla "Grand Rue de Pera 28.II.13" ibaresi yer almaktadır.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    1913 tarihinde İstiklal Caddesi'nin fotoğrafı-Arka yüzünde el yazısıyla "Grand Rue de Pera 28.II.13" ibaresi yer almaktadır.

    TLSold
  • Rubaiyyat-Ömer Hayyam. İstanbul: Hilmi Kitaphanesi. 1931. (116 s.)

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Rubaiyyat-Ömer Hayyam. İstanbul: Hilmi Kitaphanesi. 1931. (116 s.)

    TLSold
  • Ahmed Vefik Paşa-Mehmed Zeki Pakalın. İstanbul: Ahmet Sait Matbaası. 1942. (317 s.)

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Ahmed Vefik Paşa-Mehmed Zeki Pakalın. İstanbul: Ahmet Sait Matbaası. 1942. (317 s.)

    TLSold
  • 1962 yılından Beyoğlu'nun orijinal fotoğrafı. -Arka yüzünde Milliyet Arşiv kaşesi yer almakta. 24 x 18 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    1962 yılından Beyoğlu'nun orijinal fotoğrafı. -Arka yüzünde Milliyet Arşiv kaşesi yer almakta. 24 x 18 cm.

    TLSold
  • Haftalık Mecmua, 6 Ağustos 1928, Numero: 160-Ön kapakta, altında "Yaz Meyveleri!" yazılı renkli bir resmin, arka kapakta ise Yugoslavya Krallığı'ndaki parlemento krizinin alaya alan bir karikatürünün bulunduğu, 160 numaralı sayı.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Haftalık Mecmua, 6 Ağustos 1928, Numero: 160-Ön kapakta, altında "Yaz Meyveleri!" yazılı renkli bir resmin, arka kapakta ise Yugoslavya Krallığı'ndaki parlemento krizinin alaya alan bir karikatürünün bulunduğu, 160 numaralı sayı.

    TLSold
  • Akbaba, 10 Eylül 1341 -İlk sayfasında "Kurtuluş Bayramı Günü Kordon Boyu'nda Bir Muhavere" başlıklı İhap Hulusi imzalı bir resmin yer aldığı 289 numaralı sayı.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Akbaba, 10 Eylül 1341 -İlk sayfasında "Kurtuluş Bayramı Günü Kordon Boyu'nda Bir Muhavere" başlıklı İhap Hulusi imzalı bir resmin yer aldığı 289 numaralı sayı.

    TLSold
  • Sisler Bulvarı-Attila İlhan. Ankara: Dost Yayınları. 1960. (137 s.)

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Sisler Bulvarı-Attila İlhan. Ankara: Dost Yayınları. 1960. (137 s.)

    TLSold
  • Sur Les Pas De Saint Paul-H. V. Morton. Paris: Hachette. 1948. (352 s.)

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Sur Les Pas De Saint Paul-H. V. Morton. Paris: Hachette. 1948. (352 s.)

    TLSold
  • Celal Bayar 4 Cilt Takım-Cemal Kutay. İstanbul: Kenan Basımevi. 1939. (1800 sayfa)

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Celal Bayar 4 Cilt Takım-Cemal Kutay. İstanbul: Kenan Basımevi. 1939. (1800 sayfa)

    TLSold
  • World War I-Hanson W. Baldwin. New York: Harper & Row. 1962. (181 s.)

    Lot No: 117

    Lot: 117

    World War I-Hanson W. Baldwin. New York: Harper & Row. 1962. (181 s.)

    TLSold
  • A Turkish Odyssey, Journeys Into Spring-Evelyn Lyle Kalças. İstanbul: Redhouse Press. 1969. (110 s.)

    Lot No: 118

    Lot: 118

    A Turkish Odyssey, Journeys Into Spring-Evelyn Lyle Kalças. İstanbul: Redhouse Press. 1969. (110 s.)

    TLSold
  • Der Trompeter von Säckingen-Ein Sang vom Oberrhein-Joseph Viktor von Scheffel. Stuttgart: Verlag von Adolf Bonz. 1896. (280 s.)

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Der Trompeter von Säckingen-Ein Sang vom Oberrhein-Joseph Viktor von Scheffel. Stuttgart: Verlag von Adolf Bonz. 1896. (280 s.)

    TLSold
  • Türk Gazeteciliği 1831-1931-Selim Nüzhet. İstanbul Matbuat Cemiyeti Tarafından Bastırılmıştır. İstanbul: Devlet Matbaası. 1931. 92 + 65 sf.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Türk Gazeteciliği 1831-1931-Selim Nüzhet. İstanbul Matbuat Cemiyeti Tarafından Bastırılmıştır. İstanbul: Devlet Matbaası. 1931. 92 + 65 sf.

    TLSold
  • Hususî ilk Türkçe Gazetemiz Tercümaniahval ve Agâh Efendi-Server İskit. Ankara: Ulus Basımevi. 1937. 56 + 6 s.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Hususî ilk Türkçe Gazetemiz Tercümaniahval ve Agâh Efendi-Server İskit. Ankara: Ulus Basımevi. 1937. 56 + 6 s.

    TLSold
  • Meclis-i Umumiyece 1325-1326 İctimai tarafından kabul ve tasdik edilip mer'iyyet ahkâmına bi'l-istizân irade-i seniyye-i Cenab-ı padişahî şeref-müteal buyrulmuş olan kavanin-İstanbul: Matbaa-i Amire. 1328. 156 s. Ön kapak haliyle olup arka kapak yoktur. Sayfalar tamamiyle hasarsızdır.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Meclis-i Umumiyece 1325-1326 İctimai tarafından kabul ve tasdik edilip mer'iyyet ahkâmına bi'l-istizân irade-i seniyye-i Cenab-ı padişahî şeref-müteal buyrulmuş olan kavanin-İstanbul: Matbaa-i Amire. 1328. 156 s. Ön kapak haliyle olup arka kapak yoktur. Sayfalar tamamiyle hasarsızdır.

    TLSold
  • Meclis-i Mebusanın İçtimaında Kanuniyeti Teklif Olunmak Üzere Usûl, Muhakemât-ı Cezaiye Kanunudur-İstanbul: Mahmud Bey Matbaası. 1299. 199 s. Ay yıldızlı, Osmanlı armalı cildinde.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Meclis-i Mebusanın İçtimaında Kanuniyeti Teklif Olunmak Üzere Usûl, Muhakemât-ı Cezaiye Kanunudur-İstanbul: Mahmud Bey Matbaası. 1299. 199 s. Ay yıldızlı, Osmanlı armalı cildinde.

    TLSold
  • Constantinople depuis les origines jusqu’a nos jours-Georges Young. Paris: Payot. 1948. (323 sf.)

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Constantinople depuis les origines jusqu’a nos jours-Georges Young. Paris: Payot. 1948. (323 sf.)

    TLSold
  • Osmanlı dönemi, genç kadın fotoğrafı-Paspartusunda, Sebah&Joaillier soğuk damgalı, fotoğraf. Paspartu dahil 23 x 16 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Osmanlı dönemi, genç kadın fotoğrafı-Paspartusunda, Sebah&Joaillier soğuk damgalı, fotoğraf. Paspartu dahil 23 x 16 cm.

    TLSold
  • Gelin, damat ve küçük çocuklar, stüdyo fotoğrafı.-Paspartu dahil ölçüleri, 25 x 19 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Gelin, damat ve küçük çocuklar, stüdyo fotoğrafı.-Paspartu dahil ölçüleri, 25 x 19 cm.

    TLSold
  • Metal tütün tabakası-5,5 x 8 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Metal tütün tabakası-5,5 x 8 cm.

    TLSold
  • Carlo Erba marka metal kutu içinde, Optima cam şırınga ve unimed marka 12 adet çelik enjektör iğnesi.-Metal kutu ölçüsü: 12,5 x 7 x 4 cm. Cam şırınga: 12,5 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Carlo Erba marka metal kutu içinde, Optima cam şırınga ve unimed marka 12 adet çelik enjektör iğnesi.-Metal kutu ölçüsü: 12,5 x 7 x 4 cm. Cam şırınga: 12,5 cm.

    TLSold
  • The Five Dice Game-Karton kutusu içersinde beş ahşap zar, plastik kutu, oyun yönergesi ve skor tablosu kitapçığı yer almakta.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    The Five Dice Game-Karton kutusu içersinde beş ahşap zar, plastik kutu, oyun yönergesi ve skor tablosu kitapçığı yer almakta.

    TLSold
  • "Devrim Muh. Lo.sı 1962 - 1987 / 25. Yıl" yazılı Masonik plaka.-Mason Devrim Muhterem Locası'nın 25. yıl plakası. Ölçüler: 11,5 x 9 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    "Devrim Muh. Lo.sı 1962 - 1987 / 25. Yıl" yazılı Masonik plaka.-Mason Devrim Muhterem Locası'nın 25. yıl plakası. Ölçüler: 11,5 x 9 cm.

    TLSold
  • Duanın Sudaki Gizemi Şifa Tasları-Haluk Perk - İsmail Günay Paksoy. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2011. 160 s.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Duanın Sudaki Gizemi Şifa Tasları-Haluk Perk - İsmail Günay Paksoy. İstanbul: Haluk Perk Müzesi Yayınları. 2011. 160 s.

    TLSold
  • Yabancı Gezginler ve Osmanlı Kadını-Burçak Evren - Dilek Girgin Can. İstanbul: Milliyet Yayınları. 1997. 270 s.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Yabancı Gezginler ve Osmanlı Kadını-Burçak Evren - Dilek Girgin Can. İstanbul: Milliyet Yayınları. 1997. 270 s.

    TLSold
  • İstanbul ve Yeni Osmanlılar-Andreas David Mordtmann. Çev. Gertraude Songu-Haberman. İstanbul: Pera Yayıncılık. 1999. 416 s.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    İstanbul ve Yeni Osmanlılar-Andreas David Mordtmann. Çev. Gertraude Songu-Haberman. İstanbul: Pera Yayıncılık. 1999. 416 s.

    TLSold
  • Etude descriptive du dialecte de Demirdési (Brousse, Asie Mineure)-Constantin Danguitsis, Paris: G.-P. Maisonneuve, 1943. (285 s.)

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Etude descriptive du dialecte de Demirdési (Brousse, Asie Mineure)-Constantin Danguitsis, Paris: G.-P. Maisonneuve, 1943. (285 s.)

    TLSold
  • Gedanken und Erinnerungen -Otto von Bismarck. Stuttgart : J. G. Cotta'sche Buchhandlung, 1898.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Gedanken und Erinnerungen -Otto von Bismarck. Stuttgart : J. G. Cotta'sche Buchhandlung, 1898.

    TLSold
  • Romans, Grecs & Latins -Gallimard: 1958. (1517 s.)

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Romans, Grecs & Latins -Gallimard: 1958. (1517 s.)

    TLSold
  • Concentration Camp Dachau 1933-1945-1978 Münich, 230 Sayfa, Fotoğraf ve Belgeler.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Concentration Camp Dachau 1933-1945-1978 Münich, 230 Sayfa, Fotoğraf ve Belgeler.

    TLSold
  • La Photographie Pour Tous-Georges Brunel,   1894 Paris, 630 sayfa, Resimler, Orijinal Cilt.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    La Photographie Pour Tous-Georges Brunel, 1894 Paris, 630 sayfa, Resimler, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Le Bonheur de Ginette-R. Ranft, 1911 Paris, 126 sayfa, Resimler, Ciltli.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Le Bonheur de Ginette-R. Ranft, 1911 Paris, 126 sayfa, Resimler, Ciltli.

    TLSold
  • Le Gouffre-Leonide Andreief, 1904 Paris, 278 sayfa, Ciltli.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Le Gouffre-Leonide Andreief, 1904 Paris, 278 sayfa, Ciltli.

    TLSold
  • Türk Temaşası-Selim Nüzhet, 1930 Matbaai Ebüzziya, 152 sayfa, Resimler.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Türk Temaşası-Selim Nüzhet, 1930 Matbaai Ebüzziya, 152 sayfa, Resimler.

    TLSold
  • Erzincan Tarihi-Coğrafyası-Folkloru-H. Pasin. 1962 Kardeş Matbaası, 11o sayfa+harita.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Erzincan Tarihi-Coğrafyası-Folkloru-H. Pasin. 1962 Kardeş Matbaası, 11o sayfa+harita.

    TLSold
  • Cours de Litterature Français-1890 Lausanne, 402 sayfa, Orjinal Cilt.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Cours de Litterature Français-1890 Lausanne, 402 sayfa, Orjinal Cilt.

    TLSold
  • La Guerre Mondiale 1914-18-H. Corda, 1922 Paris, 414 sayfa.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    La Guerre Mondiale 1914-18-H. Corda, 1922 Paris, 414 sayfa.

    TLSold
  • Myth and Literature-John Vickery, 1966 Nebraska Universİty, 392 sayfa, Orijinal Cilt.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Myth and Literature-John Vickery, 1966 Nebraska Universİty, 392 sayfa, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • La Guerre en Mediterranee 1939-1945-1971 Paris, 794 sayfa, Orijinal Cilt.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    La Guerre en Mediterranee 1939-1945-1971 Paris, 794 sayfa, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Les Portes de la Perception-J. Castier, 1954 Monaco, 264 sayfa.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Les Portes de la Perception-J. Castier, 1954 Monaco, 264 sayfa.

    TLSold
  • Etudes Russes et Europeennes-1897 Paris, 334 sayfa, Orijinal Cilt.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Etudes Russes et Europeennes-1897 Paris, 334 sayfa, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • DNVP Right-Wing Opposition in the Weimar Republic, 1918-1924-Lewis Hertzman, 1963 Nebraska University, 264 sayfa, Orijinal Cilt.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    DNVP Right-Wing Opposition in the Weimar Republic, 1918-1924-Lewis Hertzman, 1963 Nebraska University, 264 sayfa, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Eternelle Turquie-Arsene Perlant, Nubar Paşa'ya İthaflıdır, 1912 Neuchatel, 388 sayfa+Harita, Orijinal Cilt.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Eternelle Turquie-Arsene Perlant, Nubar Paşa'ya İthaflıdır, 1912 Neuchatel, 388 sayfa+Harita, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Le Koran et la Vie de Mahomet-M. Savary, 1883 Paris, 532 sayfa, Orijinal Cilt.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Le Koran et la Vie de Mahomet-M. Savary, 1883 Paris, 532 sayfa, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Byzanz Konstantinopel Istanbul-Walter Hotz, 1971 München, 174 sayfa+ 6 harita, 203 Resim, Orijinal Cilt.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Byzanz Konstantinopel Istanbul-Walter Hotz, 1971 München, 174 sayfa+ 6 harita, 203 Resim, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Fantome D'Orient-Pierre Loti, 1890 Paris, 234 sayfa, Orijinal Cilt.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Fantome D'Orient-Pierre Loti, 1890 Paris, 234 sayfa, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Les Rois en Exil-Alphonse Daudet, 1890 Paris, 500 sayfa, Resimler, Orijinal Cilt.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Les Rois en Exil-Alphonse Daudet, 1890 Paris, 500 sayfa, Resimler, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • de l'Esprit des Lois par Montesquieu-1898 Paris,  680 sayfa+katalog, Orijinal Cilt.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    de l'Esprit des Lois par Montesquieu-1898 Paris, 680 sayfa+katalog, Orijinal Cilt.

    TLSold
  • Osmanlı Minyatür Tekniği-Sevgi Akbulut Ersoy. Ankara: İnkansa Matbaacılık, 2006. 174 s.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Osmanlı Minyatür Tekniği-Sevgi Akbulut Ersoy. Ankara: İnkansa Matbaacılık, 2006. 174 s.

    TLSold
  • İran -Raymon Furon. Çev: Galib Kemali Söylemezoğlu. Hilmi Kitabevi. 1943. 248 s.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    İran -Raymon Furon. Çev: Galib Kemali Söylemezoğlu. Hilmi Kitabevi. 1943. 248 s.

    TLSold
  • Zeytinburnu Mozaikleri-İstanbul: Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları. 2022. 191 s.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Zeytinburnu Mozaikleri-İstanbul: Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları. 2022. 191 s.

    TLSold
  • Osmanlı Bahriyesi Kronolojisi XIV. - XX Yüzyıl 1299 - 1922 -Der. Tuğamiral İ. Bülent Işın. Ankara: DZ.K.K MRK.D.BŞK. Basımevi. 2004. 374 s. + EK sayf.a

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Osmanlı Bahriyesi Kronolojisi XIV. - XX Yüzyıl 1299 - 1922 -Der. Tuğamiral İ. Bülent Işın. Ankara: DZ.K.K MRK.D.BŞK. Basımevi. 2004. 374 s. + EK sayf.a

    TLSold
  • Belgelerle İzmir Rıhtım İmtiyazı -Cevat Korkut. İzmir. 1992. 111 s.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Belgelerle İzmir Rıhtım İmtiyazı -Cevat Korkut. İzmir. 1992. 111 s.

    TLSold
  • En Eski Devirlerden Zamanımıza Kadar Uzak Doğu Tarihi -Prof. Dr. W. Eberhard. Ankara: Türk Tarih Kurumu Basımevi. 1957. 374 s. 3 harita + 1 cetvel + 15 resim.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    En Eski Devirlerden Zamanımıza Kadar Uzak Doğu Tarihi -Prof. Dr. W. Eberhard. Ankara: Türk Tarih Kurumu Basımevi. 1957. 374 s. 3 harita + 1 cetvel + 15 resim.

    TLSold
  • Birinci Dünya Harbinde Suriye Hatıraları -Ali Fuad Erden. İstanbul: Halk Matbaası. 1954. Birinci Cilt. 283 s. + metin dışında 5 harita + 11 resim.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Birinci Dünya Harbinde Suriye Hatıraları -Ali Fuad Erden. İstanbul: Halk Matbaası. 1954. Birinci Cilt. 283 s. + metin dışında 5 harita + 11 resim.

    TLSold
  • Bursada Musiki-Mahmut R. Gazimihal. Bursa: Bursa Yeni Basımevi. 1943. Bursa Halkevi Yayını. 111 s.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Bursada Musiki-Mahmut R. Gazimihal. Bursa: Bursa Yeni Basımevi. 1943. Bursa Halkevi Yayını. 111 s.

    TLSold
  • Karaman (Larende) Tarihi İncelemeler-Gaffar Totaysalgır. Konya: Yenikitab Basımevi. 1944. 73 s.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Karaman (Larende) Tarihi İncelemeler-Gaffar Totaysalgır. Konya: Yenikitab Basımevi. 1944. 73 s.

    TLSold
  • Adapazarı Tarihi ve Coğrafyası -Haz. Talia Balcıoğlu. İstanbul: Işıl Matbaası. 1952. 80 s.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Adapazarı Tarihi ve Coğrafyası -Haz. Talia Balcıoğlu. İstanbul: Işıl Matbaası. 1952. 80 s.

    TLSold
  • Batı Anlayışına Dönük Türk Resim Sanatı Turkish Painting .-Adnan Turani. Ankara: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları. 1984. 198 s.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Batı Anlayışına Dönük Türk Resim Sanatı Turkish Painting .-Adnan Turani. Ankara: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları. 1984. 198 s.

    TLSold
  • XI. XII. ve XIII. Yüzyıllarda Resimli Türk Paraları-Derleyen: Behzad Butak. İstanbul: Pulhan Matbaası. 1947. (140 s.)

    Lot No: 167

    Lot: 167

    XI. XII. ve XIII. Yüzyıllarda Resimli Türk Paraları-Derleyen: Behzad Butak. İstanbul: Pulhan Matbaası. 1947. (140 s.)

    TLSold
  • Rusya Tarihi, Başlangıçtan 1917'ye Kadar-Dr. Akdes Nimet Kurat. Ankara: Türk Tarih Kurumu Basımevi. 1948. 537 s. Metin dışında 8 harita + 2.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Rusya Tarihi, Başlangıçtan 1917'ye Kadar-Dr. Akdes Nimet Kurat. Ankara: Türk Tarih Kurumu Basımevi. 1948. 537 s. Metin dışında 8 harita + 2.

    TLSold
  • Türk Devleti Hizmetinde Ermeniler 1453 - 1953-Y. Çark. İstanbul: Yeni Matbaa. 1953. (302 s.)

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Türk Devleti Hizmetinde Ermeniler 1453 - 1953-Y. Çark. İstanbul: Yeni Matbaa. 1953. (302 s.)

    TLSold
  • Ord. Prof. Ata Nutku, Türk Gemi İnşaatı Endüstrisi ve Mühendislik Eğitiminin Önderi-Y. Müh. Aydın Eken. İstanbul: İTÜ Yayınları Vakfı, 2013. (591 s.)

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Ord. Prof. Ata Nutku, Türk Gemi İnşaatı Endüstrisi ve Mühendislik Eğitiminin Önderi-Y. Müh. Aydın Eken. İstanbul: İTÜ Yayınları Vakfı, 2013. (591 s.)

    TLSold
  • Teşrifat ve Adab-ı Muaşeret, Lütfi Simavi-Yay. Haz.: Yasin Yıldız. Ankara: TBMM Milli Saraylar. (155 s.)

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Teşrifat ve Adab-ı Muaşeret, Lütfi Simavi-Yay. Haz.: Yasin Yıldız. Ankara: TBMM Milli Saraylar. (155 s.)

    TLSold
  • Türk Pulları Kataloğu-Turkish Stamps Catalogue 1863-2020-M. Ziya Ağaoğulları , M. Bülent Papuçcuoğlu.  İsfila İstanbul Filateli Ve Kültür Merkezi. 2020. (561s.)

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Türk Pulları Kataloğu-Turkish Stamps Catalogue 1863-2020-M. Ziya Ağaoğulları , M. Bülent Papuçcuoğlu.  İsfila İstanbul Filateli Ve Kültür Merkezi. 2020. (561s.)

    TLSold
  • Temaşa-İrfan Dağdelen. İBB. 2017. (962s.)

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Temaşa-İrfan Dağdelen. İBB. 2017. (962s.)

    TLSold
  • Exhibition on Ottoman Art. 16-17th Century Ottoman Art and Architecture in Hungary and in the Center of the Empire-Baha Tanman. V. Bilgin Demirsar Arlı. İstanbul:  İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Aja, 2010. 189 s.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Exhibition on Ottoman Art. 16-17th Century Ottoman Art and Architecture in Hungary and in the Center of the Empire-Baha Tanman. V. Bilgin Demirsar Arlı. İstanbul: İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Aja, 2010. 189 s.

    TLSold
  • Collectors' Stories - Collectors From Turkey, Their Picks, Their Stories-Kolektif. Contemporary İstanbul, 2017. 300 s. (Karton kutusunda.)

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Collectors' Stories - Collectors From Turkey, Their Picks, Their Stories-Kolektif. Contemporary İstanbul, 2017. 300 s. (Karton kutusunda.)

    TLSold
  • Lamartine. Lamartine'in Gayr-i Matbu Mektublariyle Hazine-i Evrak Vesâikine Nazaran Türkiye'ye Muhaceret Kararı ve İzmir'deki Çiftliği-Ahmed Refik [Altınay], İstanbul 1925(miladi) Orhaniye Matbaası, 56,

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Lamartine. Lamartine'in Gayr-i Matbu Mektublariyle Hazine-i Evrak Vesâikine Nazaran Türkiye'ye Muhaceret Kararı ve İzmir'deki Çiftliği-Ahmed Refik [Altınay], İstanbul 1925(miladi) Orhaniye Matbaası, 56,

    TLSold
  • Tebsima ou L’exile du Desert-M. L’Abbé E. B. Tours: Alfred Mame et Fils, Editeurs. 1873. (225 s.)

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Tebsima ou L’exile du Desert-M. L’Abbé E. B. Tours: Alfred Mame et Fils, Editeurs. 1873. (225 s.)

    TLSold
  • Voyageurs D’Orient I, Voyage de Syrie et Du Mont-Libnan-Jean de La Roque. Beyrouth: 1981. 233 s.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Voyageurs D’Orient I, Voyage de Syrie et Du Mont-Libnan-Jean de La Roque. Beyrouth: 1981. 233 s.

    TLSold
  • Les Sultans Ottomans-Halil Ganem. Tome Premier. Paris: Libraire Maresq. 1901.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Les Sultans Ottomans-Halil Ganem. Tome Premier. Paris: Libraire Maresq. 1901.

    TLSold
  • Shakespeare’s A Midsummer-Night’s Dream-Edited by Stanley Wood, M.A. London: George Gill & Sons. 1937. 154 s.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Shakespeare’s A Midsummer-Night’s Dream-Edited by Stanley Wood, M.A. London: George Gill & Sons. 1937. 154 s.

    TLSold
  • La Grece Ancienne et Moderne, considérée sous l’aspect religieux-Ad. Terzetti. Paris: Ernest Leroux. 1884. (165 s.)

    Lot No: 181

    Lot: 181

    La Grece Ancienne et Moderne, considérée sous l’aspect religieux-Ad. Terzetti. Paris: Ernest Leroux. 1884. (165 s.)

    TLSold
  • Les Campagns D’Alexandre Le Drame Macedonien-Jurien de la Graviere. Paris: Librairie Plon. 1891. (191 s.)  + 1 katlanır harita.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Les Campagns D’Alexandre Le Drame Macedonien-Jurien de la Graviere. Paris: Librairie Plon. 1891. (191 s.) + 1 katlanır harita.

    TLSold
  • Les Romains D'Orient aperçu de L'Ethnographie De La Roumanie-Leon de Rosny. Paris: Maaisonneuve Freres. 1885. (140 s.) Metin içinde 12 gravür.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Les Romains D'Orient aperçu de L'Ethnographie De La Roumanie-Leon de Rosny. Paris: Maaisonneuve Freres. 1885. (140 s.) Metin içinde 12 gravür.

    TLSold
  • Antoine Ignace Melling, Vue de l'un des BEND, dans le foret de Belgrade -İstanbul, Belgrad Ormanında Bentler Gravürü, (1763 - 1831) 50x70 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Antoine Ignace Melling, Vue de l'un des BEND, dans le foret de Belgrade -İstanbul, Belgrad Ormanında Bentler Gravürü, (1763 - 1831) 50x70 cm.

    TLSold
  • Kurşun Asker-Pipolu süvari. del Prado Collection. Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Kurşun Asker-Pipolu süvari. del Prado Collection. Yükseklik: 10 cm.

    TLSold
  • Kurşun Asker-del Prado Collection. Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Kurşun Asker-del Prado Collection. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
  • Sultan Abdul-Hamid-Lemaitre, Lalaisse and Monnin / Joseph Marie Jouannin. Paris: 1840. Paspartulu. Paspartu dahil: 20 x 27 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Sultan Abdul-Hamid-Lemaitre, Lalaisse and Monnin / Joseph Marie Jouannin. Paris: 1840. Paspartulu. Paspartu dahil: 20 x 27 cm.

    TLSold
  • Rhodes-Lemaitre, Arnout , Cholet / Joseph Marie Jouannin. Paris: 1840. Paspartulu. Paspartu dahil: 21,5 x 26 cm

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Rhodes-Lemaitre, Arnout , Cholet / Joseph Marie Jouannin. Paris: 1840. Paspartulu. Paspartu dahil: 21,5 x 26 cm

    TLSold
  • Palace of Belisarius-W.H. Bartlett. Miss Julia Pardoe'nun Beauties of the Bosphorus adlı kitabından. Paspartulu, paspartu dahil: 23 x 28 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Palace of Belisarius-W.H. Bartlett. Miss Julia Pardoe'nun Beauties of the Bosphorus adlı kitabından. Paspartulu, paspartu dahil: 23 x 28 cm.

    TLSold
  • The Mosque of Osmanie-W.H. Bartlett. Miss Julia Pardoe'nun Beauties of the Bosphorus adlı kitabından. Paspartulu, paspartu dahil: 25,5 x 29 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    The Mosque of Osmanie-W.H. Bartlett. Miss Julia Pardoe'nun Beauties of the Bosphorus adlı kitabından. Paspartulu, paspartu dahil: 25,5 x 29 cm.

    TLSold
  • İşgal Fotoğrafları-İstanbul Boğazı'na demir atmış olan İngiliz Donanmasının H.M.S. Suberp zırhlısı güvertesinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. 14. 11. 1919. (9 x 14 cm)

    Lot No: 191

    Lot: 191

    İşgal Fotoğrafları-İstanbul Boğazı'na demir atmış olan İngiliz Donanmasının H.M.S. Suberp zırhlısı güvertesinde çekilmiş 2 adet fotoğraf. 14. 11. 1919. (9 x 14 cm)

    TLSold
  • Gelibolu'da Fransız Şehitliği'nin açılışına katılan General Gouroud-General Gouroud Çanakkale Savaşları'nda Fransa birliklerine kumanda etmiş, burada şarapnelle yaralanmış, bir kolunu kaybetmiştir. Daha sonra Fransız Suriye Ordusu komutanı, Mondros Mütakeresi sonrasında Çukurova Fransız İşgal Ordusu Komutanı olmuştur. Atatürk'ün cenaze törenine katılmış, saygı duruşunda bulunmuştur.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Gelibolu'da Fransız Şehitliği'nin açılışına katılan General Gouroud-General Gouroud Çanakkale Savaşları'nda Fransa birliklerine kumanda etmiş, burada şarapnelle yaralanmış, bir kolunu kaybetmiştir. Daha sonra Fransız Suriye Ordusu komutanı, Mondros Mütakeresi sonrasında Çukurova Fransız İşgal Ordusu Komutanı olmuştur. Atatürk'ün cenaze törenine katılmış, saygı duruşunda bulunmuştur.

    TLSold
  • Çanakkale'de "Edirne'nin Kurtuluşu" kutlamaları.-9 x 14 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Çanakkale'de "Edirne'nin Kurtuluşu" kutlamaları.-9 x 14 cm.

    TLSold
  • Gülhane Parkı Giriş Bileti-Sultanahmet'te vakı' bahçe-i umumi duhuliye 20 para.  9 x 8 cm

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Gülhane Parkı Giriş Bileti-Sultanahmet'te vakı' bahçe-i umumi duhuliye 20 para. 9 x 8 cm

    TLSold
  • Une ambassade à Constantinople: La Politique Orientale de la Révolution Française (2 Cilt bir arada)-E. De Marcere. Paris: Librairie Felix Alcan. 1927. 1.cilt: 395 s., 2. cilt: 369 s.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Une ambassade à Constantinople: La Politique Orientale de la Révolution Française (2 Cilt bir arada)-E. De Marcere. Paris: Librairie Felix Alcan. 1927. 1.cilt: 395 s., 2. cilt: 369 s.

    TLSold